Cradle To Crayons
Searcy, AR 72143 · Home daycare: the provider shares the address with families
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Tender Loving Care Early Learning Center is a licensed child care center in Searcy, Arkansas. The state has licensed it since August 8, 2005, for up to 307 children, serving infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
It is open Monday to Friday, 6:00 AM to 6:00 PM. It describes a Faith-based approach, with infant care, preschool, special-needs / inclusion care and toddler care.
The Arkansas Office of Early Childhood made 17 visits in the last 3 years and cited 11 rules across 5 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
| Monday | 6:00 AM to 6:00 PM |
|---|---|
| Tuesday | 6:00 AM to 6:00 PM |
| Wednesday | 6:00 AM to 6:00 PM |
| Thursday | 6:00 AM to 6:00 PM |
| Friday | 6:00 AM to 6:00 PM |
| Saturday | Not listed |
| SundayToday | Not listed |
Programs
| Ages | Infants, toddlers, preschoolers and school-age childrenFrom the state license. It lists: 18 months up to 12 years |
|---|---|
| Programs | Infant care, preschool, special-needs / inclusion care and toddler care |
| Approach | Faith-based (Christian) |
| Daily life | Parents pack food |
| Child care subsidy | Accepts state child care subsidiesFrom the state license |
| Licensed capacity | 307 childrenFrom the state license |
Cost
Tender Loving Care Early Learning Center has not listed its tuition.
State record
17 visits in the last 3 years · Last visit Jul 30, 2026: no rules cited
Rules cited on 6 of 17 visits · 11 rules in all
For comparison: 44% of Arkansas daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 0.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
Rule 1300.1301.12 To ensure that no children are left on the vehicle, the driver or a staff member must walk through the vehicle and physically inspect each seat before leaving the vehicle. The driver or the staff member, who conducted the walk-through inspection, must sign the transportation roster to verify that all children have exited the vehicle.
Rule 1300.1301.14.*1 Any vehicles designed or used to transport more than seven (7) passengers and one (1) driver must have approved child safety alarm devices installed. These devices must be properly maintained in working order at all times. Vehicles in service at licensed facilities prior to July 1, 2005, shall have the alarm installed by a qualified technician or mechanic no later than December 31, 2005. On or after July 1, 2005, all vehicles at newly licensed facilities and newly acquired vehicles at existing facilities shall have a child safety alarm installed before placing the vehicle in service. The Child Care Licensing Unit shall maintain a list of approved alarm systems. Clarification – * The alarm system shall be installed so that the driver must walk to the very back of the vehicle to reach the switch that deactivates the alarm. Alarm switches installed in locations that do not require the driver to walk to the back of the vehicle and view all seating areas will not be acceptable. * The alarm system may be installed by any certified technician or mechanic employed by a recognized electronics or automotive business in accordance with the device manufacturer’s recommendations. * The time delay from activation of the alarm until the alarm sounds shall be no longer than one (1) minute. Any of the following three (3) options are acceptable to meet the intent of Act 1979 when children are being delivered at the facility. Other options must be approved by the Licensing Unit.
Rule 800.801.10 Floor furnaces, gas heaters, electric heaters, hot radiators, water heaters, air conditioners, and electric fans shall have guards and shall not present a safety hazard. Portable fuel fired heaters shall not be used.
Rule 1300.1301.11 Rosters listing the date, the names, and the ages or dates, of birth of all children being transported as well as the name of the driver and any other staff member on the vehicle shall be maintained. These rosters shall be used to check children on and off the vehicle when they are picked up and dropped off at home, school, etc. and when they arrive at and leave the facility. Transportation rosters shall be kept by the facility and available for review for one (1) year.
Rule 1300.1301.2 When children are transported, emergency contact information shall be maintained on the vehicle at all times.
Rule 1300.1301.3.c Staff transporting children shall meet the following requirements:
Rule 1300.1301.12 To ensure that no children are left on the vehicle, the driver or a staff member must walk through the vehicle and physically inspect each seat before leaving the vehicle. The driver or the staff member, who conducted the walk-through inspection, must sign the transportation roster to verify that all children have exited the vehicle.
Rule 1300.1301.14.*1 Any vehicles designed or used to transport more than seven (7) passengers and one (1) driver must have approved child safety alarm devices installed. These devices must be properly maintained in working order at all times. Vehicles in service at licensed facilities prior to July 1, 2005, shall have the alarm installed by a qualified technician or mechanic no later than December 31, 2005. On or after July 1, 2005, all vehicles at newly licensed facilities and newly acquired vehicles at existing facilities shall have a child safety alarm installed before placing the vehicle in service. The Child Care Licensing Unit shall maintain a list of approved alarm systems. Clarification – * The alarm system shall be installed so that the driver must walk to the very back of the vehicle to reach the switch that deactivates the alarm. Alarm switches installed in locations that do not require the driver to walk to the back of the vehicle and view all seating areas will not be acceptable. * The alarm system may be installed by any certified technician or mechanic employed by a recognized electronics or automotive business in accordance with the device manufacturer’s recommendations. * The time delay from activation of the alarm until the alarm sounds shall be no longer than one (1) minute. Any of the following three (3) options are acceptable to meet the intent of Act 1979 when children are being delivered at the facility. Other options must be approved by the Licensing Unit.
Rule 800.801.10 Floor furnaces, gas heaters, electric heaters, hot radiators, water heaters, air conditioners, and electric fans shall have guards and shall not present a safety hazard. Portable fuel fired heaters shall not be used.
Rule 1300.1301.11 Rosters listing the date, the names, and the ages or dates, of birth of all children being transported as well as the name of the driver and any other staff member on the vehicle shall be maintained. These rosters shall be used to check children on and off the vehicle when they are picked up and dropped off at home, school, etc. and when they arrive at and leave the facility. Transportation rosters shall be kept by the facility and available for review for one (1) year.
Rule 1300.1301.2 When children are transported, emergency contact information shall be maintained on the vehicle at all times.
Rule 1300.1301.3.c Staff transporting children shall meet the following requirements:
Rule 100.110.1.b The following persons shall apply to the Identification Bureau of the Arkansas State Police for a nationwide criminal record check, to be conducted by the Federal Bureau of Investigation (FBI), which shall include a fingerprint check: (The individual is responsible for the cost of a nationwide check. Each request must be accompanied by a check or money order made out to the Arkansas State Police.) Fingerprints submitted will be used to check the criminal history records of the FBI. Individuals with results showing a prohibited offense shall be advised to contact the Licensing Unit for procedures to obtain the results and for procedures to update or make corrections to the record of their individual history.
Rule 100.109.1.b The following persons shall be required to have their background reviewed through an Arkansas Child Maltreatment Central Registry Check. Prospective employees who have not lived in the State of Arkansas during the preceding five (5) years will be subject to current federal guidelines regarding conducting a child maltreatment background check in any states where they resided during the past five (5) years.
Rule 1200.1201.14 All medications and poisonous substances shall be kept in separately locked areas.
Rule 1200.1201.14 All medications and poisonous substances shall be kept in separately locked areas.
Rule 1200.1201.16 All detergents and cleaning supplies shall be kept out of the reach of children. (This does not include hand soap in children’s or staff bathrooms.)
Rule 1100.1101.12 Medicine shall be kept out of the reach of the children when dispensing and shall be stored in a locked area at all other times.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
Searcy, AR 72143 · Home daycare: the provider shares the address with families
1314 East River Street, Searcy, AR
502 E Race Ave, Searcy, AR
1529 East Park Avenue, Searcy, AR
306 E Center Ave, Searcy, AR
900 N Main St, Searcy, AR
304 N Main St, Searcy, AR
203 E Market Ave, Searcy, AR
2017 E Race Ave, Searcy, AR
FAQ
Yes. The Arkansas Office of Early Childhood lists it as licensed and operating, first licensed August 8, 2005.
The Arkansas Office of Early Childhood lists the most recent visit on July 30, 2026, with no rules cited. It lists 17 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 11 rules across 6 of 17 visits in the last 3 years. For comparison: 44% of Arkansas daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 0. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
307, the licensed capacity on the state record. It is licensed to serve infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
Yes. The state record says it accepts child care subsidies.
Monday to Friday, 6:00 AM to 6:00 PM. These are the hours on the state record. Holiday hours can differ.
It has not listed its tuition. Call (501) 305-4373 to ask.
(501) 305-4373.
1004 E Moore Ave, Searcy, AR 72143. The nearest other daycare we list is Shirleys Mother Goose, 0.2 miles away.