KIDS UNLIMITED LEARNING ACADEMY of SEARCY
502 E Race Ave, Searcy, AR
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
ARcare Center for Education is a licensed child care center in Searcy, Arkansas. The state has licensed it since March 30, 2023, for up to 222 children, serving infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
It is open Monday to Friday, 7:00 AM to 5:30 PM.
The Arkansas Office of Early Childhood made 28 visits in the last 3 years and cited 12 rules across 11 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
| MondayToday | 7:00 AM to 5:30 PM |
|---|---|
| Tuesday | 7:00 AM to 5:30 PM |
| Wednesday | 7:00 AM to 5:30 PM |
| Thursday | 7:00 AM to 5:30 PM |
| Friday | 7:00 AM to 5:30 PM |
| Saturday | Not listed |
| Sunday | Not listed |
Programs
| Ages | Infants, toddlers, preschoolers and school-age childrenFrom the state license |
|---|---|
| Child care subsidy | Accepts state child care subsidiesFrom the state license |
| Licensed capacity | 222 childrenFrom the state license |
Cost
ARcare Center for Education has not listed its tuition.
State record
28 visits in the last 3 years · Last visit Jul 21, 2026: 1 rule cited
Rules cited on 15 of 28 visits · 12 rules in all
For comparison: 44% of Arkansas daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 0.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
Rule 600.604.1.i The child care facility shall maintain a record for each child in care which shall be on site. Records for children no longer enrolled may be maintained off site. Children’s records shall contain the following information:
Rule 600.604.1.i The child care facility shall maintain a record for each child in care which shall be on site. Records for children no longer enrolled may be maintained off site. Children’s records shall contain the following information:
Rule 400.401.4 There shall be a total of thirty (30) minutes per day of moderate to vigorous physical activity. This could be included in outdoor play time if it meets this criterion. See Division website.
Rule 400.401.4 There shall be a total of thirty (30) minutes per day of moderate to vigorous physical activity. This could be included in outdoor play time if it meets this criterion. See Division website.
Rule 1300.1301.14.*1 Any vehicles designed or used to transport more than seven (7) passengers and one (1) driver must have approved child safety alarm devices installed. These devices must be properly maintained in working order at all times. Vehicles in service at licensed facilities prior to July 1, 2005, shall have the alarm installed by a qualified technician or mechanic no later than December 31, 2005. On or after July 1, 2005, all vehicles at newly licensed facilities and newly acquired vehicles at existing facilities shall have a child safety alarm installed before placing the vehicle in service. The Child Care Licensing Unit shall maintain a list of approved alarm systems. Clarification – * The alarm system shall be installed so that the driver must walk to the very back of the vehicle to reach the switch that deactivates the alarm. Alarm switches installed in locations that do not require the driver to walk to the back of the vehicle and view all seating areas will not be acceptable. * The alarm system may be installed by any certified technician or mechanic employed by a recognized electronics or automotive business in accordance with the device manufacturer’s recommendations. * The time delay from activation of the alarm until the alarm sounds shall be no longer than one (1) minute. Any of the following three (3) options are acceptable to meet the intent of Act 1979 when children are being delivered at the facility. Other options must be approved by the Licensing Unit.
Rule 1300.1301.9 Any child who is less than six (6) years old or weighs less than sixty pounds (60 lbs.) shall be restrained in a child passenger safety seat. Any child who is at least six (6) years or weights at least sixty pounds (60 lbs.) must be restrained by a safety belt. (Act 470 of 2001). Conventional school busses are exempt from this requirement except for the transportation of infants and toddlers. (See #1302.2) Child passenger safety seats shall be used in accordance with manufacturer’s guidelines.
Rule 700.702.10 Bottles and “sippy cups” shall be labeled with the child’s name and shall be refrigerated.
Rule 900.901.7 There shall be equipment and activities appropriate for the age and number of children enrolled in the facility.
Rule 900.901.7 There shall be equipment and activities appropriate for the age and number of children enrolled in the facility.
Rule 500.501.5.l The following activities or threats of such activities are unacceptable as behavior guidance measures and shall not be used for children. These include, but are not limited to the following:
Rule 300.301.8 At no time shall children be left unsupervised or unattended. The child care center shall provide additional staff for any temporary absence of primary child caring staff for activities such as breaks, meal preparation, transportation, etc.
Rule 500.501.5.n The following activities or threats of such activities are unacceptable as behavior guidance measures and shall not be used for children. These include, but are not limited to the following:
Rule 600.604.1.h The child care facility shall maintain a record for each child in care which shall be on site. Records for children no longer enrolled may be maintained off site. Children’s records shall contain the following information:
Rule 300.301.8 At no time shall children be left unsupervised or unattended. The child care center shall provide additional staff for any temporary absence of primary child caring staff for activities such as breaks, meal preparation, transportation, etc.
Rule 300.301.8 At no time shall children be left unsupervised or unattended. The child care center shall provide additional staff for any temporary absence of primary child caring staff for activities such as breaks, meal preparation, transportation, etc.
Rule 300.301.8 At no time shall children be left unsupervised or unattended. The child care center shall provide additional staff for any temporary absence of primary child caring staff for activities such as breaks, meal preparation, transportation, etc.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
502 E Race Ave, Searcy, AR
Searcy, AR 72143 · Home daycare: the provider shares the address with families
304 N Main St, Searcy, AR
609 West McRae Avenue, Searcy, AR
203 E Market Ave, Searcy, AR
306 E Center Ave, Searcy, AR
1004 E Moore Ave, Searcy, AR
1314 East River Street, Searcy, AR
1529 East Park Avenue, Searcy, AR
FAQ
Yes. The Arkansas Office of Early Childhood lists it as licensed and operating, first licensed March 30, 2023.
The Arkansas Office of Early Childhood lists the most recent visit on July 21, 2026, with 1 rule cited. It lists 28 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 12 rules across 15 of 28 visits in the last 3 years. For comparison: 44% of Arkansas daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 0. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
222, the licensed capacity on the state record. It is licensed to serve infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
Yes. The state record says it accepts child care subsidies.
Monday to Friday, 7:00 AM to 5:30 PM. These are the hours on the state record. Holiday hours can differ.
It has not listed its tuition. Call (501) 462-3483 to ask.
(501) 462-3483.
900 N Main St, Searcy, AR 72143. The nearest other daycare we list is First United Methodist Church Preschool, 0.4 miles away.