Sunshine Village Childcare Center
284 Allen Street, Rochester, NY
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Carlisas Home Away from Home Daycare is a licensed group home daycare in Rochester, New York. The state has licensed it since October 7, 2008, for up to 16 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 7 visits in the last 3 years and cited 18 rules across 6 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Carlisas Home Away from Home Daycare has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Monroe County has a median price of $200 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
7 visits in the last 3 years · Last visit Mar 10, 2026: 3 rules cited
Rules cited on 6 of 7 visits · 18 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.14(c)(2) The required 30 hours of training every two years is subject to the following conditions: A minimum of five (5) hours of Office-approved training must be obtained each year which addresses topics or subject matters set forth in 416.14(f). (not corrected)
416.7(w) Children must not watch television or other electronic visual media during meals.
Corrected during the visit
413.4(d)(4) The clearances required pursuant to this section, other than those for which on-going criminal history results are provided, shall be conducted for any existing operator, director, employee or volunteer at a child day care center, small day care center, school-age child care program, group family day care home or family day care home, as defined in section (2) of this part, and any person age eighteen (18) or older living in a group family day care home or family day care home at least once every five years in accordance with a schedule developed by the Office. (not corrected)
416.5(f)(1) Barriers must exist to prevent children from gaining access to any swimming pool, drainage ditches, wells, ponds or other bodies of open water located on or adjacent to the property where the day care program is located. Such barriers must be of adequate height and appropriately secured to prevent children from gaining access to such areas. (not corrected)
416.15(b)(25)(iii) At the two-year calendar date in a four year licensing cycle, a program must be in compliance with the following mid-point requirements and be able to show proof of compliance to the Office when requested: proof of compliance with the training requirements of section 416.14.
416.14(i) For the thirty (30) hours of training that must be received every two years after the first period of licensure, any provider or assistant who can demonstrate to the Office basic competency in a particular topic may determine in which of the specified topics he or she needs further study. The Office may also exempt any provider or assistant from participating in training on a particular topic upon demonstration of substantially equivalent knowledge or experience related to that topic. All persons with such exemptions must still complete a minimum of thirty (30) hours of training during each two-year period, and a minimum of 5 hours of training each year.
416.14(b) Before the Office issues an initial license, the applicant must complete a health and safety training course approved by the Office relating to the protection of the health and safety of children and must demonstrate basic competency with regard to health and safety standards. Such training must comply with the federal minimum health and safety pre-service training requirements. Health and safety training received prior to issuance of the license, may be applied to the initial fifteen (15) hours of training required pursuant to section 416.14(c)(1) of this Part provided that such training was received within twelve (12) months of licensure. If an applicant does not become licensed or registered within two years of successfully completing the health and safety training, the coursework must be repeated.
416.12(q) If more than one child in the program is receiving breast milk, infant formula or other individualized food items, all containers or bottles must be clearly marked with the child's first and last name.
Corrected during the visit
416.5(j) All matches, lighters, medicines, drugs, detergents, aerosol cans and other poisonous or toxic materials must be stored in their original containers, and must be used in such a way that they will not contaminate play surfaces, food or food preparation areas, or constitute a hazard to children. Such materials must be kept in a place inaccessible to children.
Corrected during the visit
416.15(c)(13) The program must maintain on file at the group family day care home, available for inspection: a daily schedule documenting the arrival and departure times of each caregiver, employees and volunteers;
416.14(m) All child care programs must have at least one caregiver who holds a valid certification in cardiopulmonary resuscitation (CPR) and first aid on the premises of the child care program during the program's operating hours.
416.14(b)(1) Each applicant must complete the Office-approved training that complies with the federal minimum health and safety pre-service training requirements or three-month orientation period training requirements. This training must be obtained pre-service or within three months of starting such position. Individuals who have completed Office approved training that complies with federal health and safety requirements may be left unsupervised with children. Any teacher, director, or volunteer who does not complete this training must not be left unsupervised with children in care until such times as the training has been completed.
416.8(d) Only approved caregivers may be left unsupervised with day care children.
416.6(l) The program must openly display daily transportation schedules.
416.5(k) Cleaning materials must be stored in their original containers unless the product's use or the program's health care plan indicates that the product be mixed with water before use. In this case, the container used for subsequent use of the mixed product must state the name of the cleaning material contained within. Cleaning materials must be used in such a way that they will not contaminate play surfaces, food or food preparation areas, or constitute a hazard to children. Such materials must be kept in a place inaccessible to children.
416.7(n) Cribs, bassinets and other sleeping areas for infants through 12 months of age must include an appropriately sized fitted sheet, and must not have bumper pads, toys, stuffed animals, blankets, pillows, wedges or infant positioners. Wedges or infant positioners will be permitted with medical documentation from the child's health care provider.
Corrected during the visit
416.5(v) Operating carbon monoxide detectors must be used in all group family day care homes when required, and located in areas of the home in accordance with applicable laws.
Corrected during the visit
416.4(d) In addition to a smoke detector on each floor, there must be a smoke detector located either within rooms where children nap, or in adjoining rooms. In the case of rooms used for napping or sleeping which have doors, a smoke detector is required inside that room.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
284 Allen Street, Rochester, NY
214 Lake Ave, Rochester, NY
Rochester, NY 14608 · Home daycare: the provider shares the address with families
Rochester, NY 14608 · Home daycare: the provider shares the address with families
Rochester, NY 14608 · Home daycare: the provider shares the address with families
Rochester, NY 14608 · Home daycare: the provider shares the address with families
Rochester, NY 14608 · Home daycare: the provider shares the address with families
Rochester, NY 14608 · Home daycare: the provider shares the address with families
Rochester, NY 14608 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed October 7, 2008.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on March 10, 2026, with 3 rules cited. It lists 7 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 18 rules across 6 of 7 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed. Call (585) 434-4166 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (585) 434-4166 to ask.
(585) 434-4166.
Rochester, NY 14608. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.