Ozarks Technical Community College
936 N Hampton Ave, Springfield, MO
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Wild Grace Academy is a licensed child care center in Republic, Missouri. It is licensed by the state, for up to 54 children, serving infants, toddlers and preschoolers.
Missouri Department of Elementary and Secondary Education, Office of Childhood made 6 visits in the last 3 years and cited 13 rules across 6 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Ages | Infants, toddlers and preschoolersFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 54 childrenFrom the state license |
Cost
Wild Grace Academy has not listed its tuition.
State record
6 visits in the last 3 years · Last visit Jul 16, 2026: 3 rules cited
Rules cited on 6 of 6 visits · 13 rules in all
For comparison: 97% of Missouri daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 11.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
5 CSR 25-500.182(1)(A)1. Caregivers shall not leave any child without competent supervision.
5 CSR 25-500.182(1)(A)3. Caregivers shall provide frequent, direct contact so children are not left unobserved on the premises.
5 CSR 25-500.082(6)(A)3. Adult supervision shall be provided at all times when children are outside. For children three (3) years of age and above, staff/child ratios may be one and one-half (1 1/2) times the indoor staff/child ratios. The required indoor staff/child ratios shall be maintained on the premises at all times.
5 CSR 25-500.202(2)(B) The written diet plan for each infant/toddler shall be followed. The parent(s) shall update the plan according to the individual needs of the child until they grant permission in writing for the child to eat table foods.
5 CSR 25-500.102(1)(C) Caregivers eighteen (18) years of age or older shall be counted in meeting the required staff/child ratios. In addition, a Junior Aide as defined in 5 CSR 25-500.010, shall be counted in meeting the required staff/child ratios if the following requirements are met:
5 CSR 25-500.102(1)(C)1. A Junior Aide--
5 CSR 25-500.102(1)(C)1.A. May count in staff/child ratio only if under the direct supervision of an adult caregiver within the same group of children;
5 CSR 25-500.102(1)(C)1.B. Shall not have the direct responsibility for a group of children as the sole caregiver;
5 CSR 25-500.082(6)(A)4. The play area shall be safe for children's activities, well-maintained, free of hazards such as poisonous plants, broken glass, rocks or other debris and shall have good drainage.
5 CSR 25-500.082(6)(A)5. The fall-zone area under and around outdoor equipment where children might fall and be injured shall be covered with impact-absorbing materials which will effectively cushion the fall of a child. This material may include sand, pea gravel, tanbark, shredded tires, wood chips, rubber matting or other approved resilient material.
5 CSR 25-500.212(1)(C) Parents shall be informed when field trips are planned.
RSMo 210.211.1 It shall be unlawful for any person to establish, maintain or operate a child-care facility for children, or to advertise or hold himself or herself out as being able to perform any of the services as defined in section 210.201, without having in effect a written license granted by the department of elementary and secondary education.
5 CSR 25-500.222(5) Daily child attendance records shall be maintained and kept on file a minimum of one (1) year.
5 CSR 25-500.212(1)(C) Parents shall be informed when field trips are planned.
RSMo 210.211.1 It shall be unlawful for any person to establish, maintain or operate a child-care facility for children, or to advertise or hold himself or herself out as being able to perform any of the services as defined in section 210.201, without having in effect a written license granted by the department of elementary and secondary education.
5 CSR 25-500.222(5) Daily child attendance records shall be maintained and kept on file a minimum of one (1) year.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
936 N Hampton Ave, Springfield, MO
933 N Lindsey Ave, Republic, MO
Republic, MO 65738 · preschool to school-age · Home daycare: the provider shares the address with families
505 E Harrison St, Republic, MO
205 W Hines St, Republic, MO
545 N Walnut Ave, Republic, MO
4222 W Sandy St, Battlefield, MO
4035 W Weaver Rd, Battlefield, MO
3953 W Farm Road 168, Springfield, MO
FAQ
Yes. Missouri Department of Elementary and Secondary Education, Office of Childhood lists it as licensed and operating.
Missouri Department of Elementary and Secondary Education, Office of Childhood lists the most recent visit on July 16, 2026, with 3 rules cited. It lists 6 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 13 rules across 6 of 6 visits in the last 3 years. For comparison: 97% of Missouri daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 11. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
54, the licensed capacity on the state record. It is licensed to serve infants, toddlers and preschoolers.
Its hours are not listed. Call (417) 233-1623 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (417) 233-1623 to ask.
(417) 233-1623.
975 N Lindsey Ave, Republic, MO 65738. The nearest other daycare we list is Ozarks Area Community Action Corporation, 0.1 miles away.