Brilliant Futures Daycare Morris Park
Bronx, NY 10462 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Verdell Pinckney Jr is a licensed group home daycare in Bronx, New York. The state has licensed it since June 14, 2024, for up to 16 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 8 visits in the last 3 years and cited 18 rules across 6 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Verdell Pinckney Jr has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Bronx County has a median price of $250 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
8 visits in the last 3 years · Last visit Aug 27, 2026: 2 rules cited
Rules cited on 6 of 8 visits · 18 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.13(a)(4) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: provide to the Office the names, addresses and daytime telephone numbers of at least two acceptable references, other than relatives. At least one of the references must be able to attest to the employment history, work record and qualifications, if the person had ever been employed outside the home. At least one of the references must be able to attest to the character, habits and personal qualifications to be a group family day care provider, assistant, or substitute; and
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
416.11(h)(1)(i) The caregivers also must: obtain written consent at the time of admission from the parent which authorizes the provider or other caregivers to obtain emergency health care for the child;
416.11(h)(1)(i) The caregivers also must: obtain written consent at the time of admission from the parent which authorizes the provider or other caregivers to obtain emergency health care for the child;
416.4(h)(4) All paths of egress on the interior and exterior of the home, including corridors, aisles and approaches must be kept free of obstructions, impediments and debris at all times.
Corrected during the visit
416.15(b)(20) No person other than a caregiver may have unsupervised contact with a child in care at the program.
416.8(d) Only approved caregivers may be left unsupervised with day care children.
416.8(a) Children cannot be left without competent supervision at any time. Competent supervision includes awareness of and responsibility for the ongoing activity of each child. It requires that all children be within a caregiver's range of vision except as provided in section 416.8(b) of this Part and that the caregiver be near enough to respond when redirection or intervention strategies are needed. Competent supervision must take into account the child's age, emotional, physical and cognitive development.
416.5(a) Suitable precautions must be taken to eliminate all conditions in areas accessible to children which pose a safety or health hazard.
Corrected during the visit
416.4(h)(4) All paths of egress on the interior and exterior of the home, including corridors, aisles and approaches must be kept free of obstructions, impediments and debris at all times.
416.15(b)(20) No person other than a caregiver may have unsupervised contact with a child in care at the program.
416.13(d) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home are required to complete a Statewide Central Register database check.
416.13(a)(4) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: provide to the Office the names, addresses and daytime telephone numbers of at least two acceptable references, other than relatives. At least one of the references must be able to attest to the employment history, work record and qualifications, if the person had ever been employed outside the home. At least one of the references must be able to attest to the character, habits and personal qualifications to be a group family day care provider, assistant, or substitute; and
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
416.8(d) Only approved caregivers may be left unsupervised with day care children.
416.8(a) Children cannot be left without competent supervision at any time. Competent supervision includes awareness of and responsibility for the ongoing activity of each child. It requires that all children be within a caregiver's range of vision except as provided in section 416.8(b) of this Part and that the caregiver be near enough to respond when redirection or intervention strategies are needed. Competent supervision must take into account the child's age, emotional, physical and cognitive development.
416.5(a) Suitable precautions must be taken to eliminate all conditions in areas accessible to children which pose a safety or health hazard.
416.4(h)(4) All paths of egress on the interior and exterior of the home, including corridors, aisles and approaches must be kept free of obstructions, impediments and debris at all times.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
Bronx, NY 10462 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
1879 Bronxdale Avenue, Bronx, NY
421 Atlantic St, Stamford, CT
1640 Bronxdale Avenue, Bronx, NY
Bronx, NY 10462 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10462 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10462 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10462 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10462 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed June 14, 2024.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on August 27, 2026, with 2 rules cited. It lists 8 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 18 rules across 6 of 8 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed. Call (718) 924-9256 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (718) 924-9256 to ask.
(718) 924-9256.
Bronx, NY 10462. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.