Habitot Es
3480 Third Avenue, Bronx, NY
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Rosse Polanco is a licensed group home daycare in Bronx, New York. The state has licensed it since July 9, 2018, for up to 16 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 7 visits in the last 3 years and cited 16 rules across 3 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Rosse Polanco has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Bronx County has a median price of $250 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
7 visits in the last 3 years · Last visit Jul 17, 2026: no rules cited
Rules cited on 3 of 7 visits · 16 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.14(c)(1) The required 30 hours of training every two years is subject to the following conditions: Fifteen of the required thirty (30) hours of training must be obtained during the person's first six months at the program.
416.15(b)(11)(ii)(e) two acceptable references;
416.15(b)(11)(ii)(d) a sworn statement indicating whether, to the best of the applicant's knowledge, he or she has ever been convicted of a misdemeanor or felony in New York State or any other jurisdiction
416.15(b)(11)(ii)(b) the forms necessary to check the register of substantiated category one cases of abuse or neglect maintained by the Justice Center for the Protection of Persons with Special Needs pursuant to Section 495 of the Social Services Law,
416.15(b)(11)(ii)(a) the forms necessary for the Office to inquire whether the applicant is the subject of an indicated report of child abuse or maltreatment on file with the Statewide Central Register of Child Abuse and Maltreatment,
416.14(b)(1) Each applicant must complete the Office-approved training that complies with the federal minimum health and safety pre-service training requirements or three-month orientation period training requirements. This training must be obtained pre-service or within three months of starting such position. Individuals who have completed Office approved training that complies with federal health and safety requirements may be left unsupervised with children. Any teacher, director, or volunteer who does not complete this training must not be left unsupervised with children in care until such times as the training has been completed.
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
416.11(b)(6) The initial medical statement for providers, assistants, and substitutes must include the results of a Mantoux tuberculin test or other federally approved tuberculin test performed within the 12 months preceding the date of the application. Thereafter, tuberculin tests are only required at the discretion of the employee's health care provider or at the start of new employment in a different child care program.
416.11(b)(1)(ii) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider: before such person has any involvement in child care work.
416.11(b)(1)(i) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider: at the time of initial group family day care application;
416.11(b)(1) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider:
413.4(c)(3) a search of the state-based child abuse or neglect repository of any state other than New York where such person lives or lived during the preceding five years.
416.15(c)(18) The program must maintain on file at the group family day care home, available for inspection: the napping agreement for each child in care;
416.15(c)(6) The program must maintain on file at the group family day care home, available for inspection children's individual health care plans; parental consents for emergency medical treatment; child's medical statement, immunizations, and any available results of lead screening for children not yet enrolled in kindergarten or a higher grade only; the name and dosage of any medications used by a child, the frequency of administration of such medications, and a record of their administration by caregivers; daily health check documentation; a record of illnesses and injuries occurring while in care; and any indicators of child abuse or maltreatment;
416.15(b)(11)(ii)(e) two acceptable references;
Corrected during the visit
416.11(a)(2) The written medical statement from the health care provider must also state whether the child is a child with special health care needs and, if so, what special provisions, if any, will be necessary in order for the child to participate in child day care. When the written statement from the health care provider advises the day care program that the child being enrolled is a child with special health care needs, the day care program must work together with the parent and the child's health care provider to develop a reasonable health care plan for the child while the child is in the child care program. The health care plan for the child must also address how the day care program will obtain or develop any additional competencies that the caregivers will need to have in order to carry out the health care plan for the child.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
3480 Third Avenue, Bronx, NY
Bronx, NY 10459 · Home daycare: the provider shares the address with families
421 Atlantic St, Stamford, CT
3485 Third Avenue, Bronx, NY
Bronx, NY 10456 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10456 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10456 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10456 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10456 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed July 9, 2018.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on July 17, 2026, with no rules cited. It lists 7 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 16 rules across 3 of 7 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed. Call (917) 504-2680 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (917) 504-2680 to ask.
(917) 504-2680.
Bronx, NY 10456. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.