Guillermina Jaime
Bronx, NY 10468 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Precious Tots Daycare II is a licensed group home daycare in Bronx, New York. The state has licensed it since January 11, 2023, for up to 16 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 9 visits in the last 3 years and cited 26 rules across 5 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Precious Tots Daycare II has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Bronx County has a median price of $250 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
9 visits in the last 3 years · Last visit Oct 2, 2026: no rules cited
Rules cited on 5 of 9 visits · 26 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.8(g)(2) When the provider is absent for more than 3 consecutive days or has reason to be absent on a recurring basis, the Office must be notified in advance and the program must keep a written record of the caregiver present in place of the absent provider.
416.8(e) The provider must be the primary caregiver of children in a group family day care home.
416.2(a)(14) Applicants for a license must submit to the Office: the site to be used for child care must meet the definition and requirements of a personal residence as outlined in Part 413. The licensee must submit documentation, acceptable to the Office, to prove that the group family day care home is being used as a residence;
413.2(d)(12) Personal residence means a one or two family dwelling or a single dwelling unit in a multiple dwelling classified for permanent occupancy under the New York State Building Code, except that a community residence shall not be considered a residence for purposes of the child day care regulations. A one family residence shall be considered to have one dwelling unit and a two family residence shall be considered to have two dwelling units. A dwelling unit must be occupied or used as living space to be used for family or group family day care and considered a residence for purposes of the child day care regulations, except as follows:
416.15(b)(22)(iii) The program must give the parent, at the time of admission of the child, a written policy statement including but not limited to: the policies of the program regarding admission and disenrollment policies;
416.13(d) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home are required to complete a Statewide Central Register database check.
416.13(c) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home hired after June 30, 2013, must comply with the background check requirements for the register of substantiated category one cases of abuse or neglect maintained by the Justice Center for the Protection of Persons with Special Needs pursuant to Section 495 of the Social Services Law.
416.13(b) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home are required to comply with the criminal history review provisions of this Part and Part 413 of this Title.
416.13(a)(4) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: provide to the Office the names, addresses and daytime telephone numbers of at least two acceptable references, other than relatives. At least one of the references must be able to attest to the employment history, work record and qualifications, if the person had ever been employed outside the home. At least one of the references must be able to attest to the character, habits and personal qualifications to be a group family day care provider, assistant, or substitute; and
416.11(b)(6) The initial medical statement for providers, assistants, and substitutes must include the results of a Mantoux tuberculin test or other federally approved tuberculin test performed within the 12 months preceding the date of the application. Thereafter, tuberculin tests are only required at the discretion of the employee's health care provider or at the start of new employment in a different child care program.
416.11(b)(1) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider:
416.11(a)(1) No child may be accepted for care in a child care program unless the program has been furnished with a written statement signed by a health care provider verifying that the child is able to participate in child care and currently appears to be free from contagious or communicable diseases. A child's medical statement must have been completed within the 12 months preceding the date of enrollment.
416.7(a) The program must establish and implement a daily schedule of program activities that offers reasonable regularity in routines, including snack and meal periods, nap and rest periods, indoor activities, outdoor play time and a variety of large muscle activities throughout the day. There must be physical activity, appropriate to the ages of the children in care, every day.
416.15(b)(25)(iii) At the two-year calendar date in a four year licensing cycle, a program must be in compliance with the following mid-point requirements and be able to show proof of compliance to the Office when requested: proof of compliance with the training requirements of section 416.14.
416.15(a)(9) The provisions specified on the license are binding and the group family day care home must operate in compliance with the terms of the license. The number and age range of children specified thereon are the maximum number and age range of children who may be in the care of the group family day care home at any one time.
416.13(d) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home are required to complete a Statewide Central Register database check.
416.13(a)(4) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: provide to the Office the names, addresses and daytime telephone numbers of at least two acceptable references, other than relatives. At least one of the references must be able to attest to the employment history, work record and qualifications, if the person had ever been employed outside the home. At least one of the references must be able to attest to the character, habits and personal qualifications to be a group family day care provider, assistant, or substitute; and
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
416.8(p)(1)(i) Each group family day care home shall require visitors to the home to: sign in upon entry to the premises;
416.8(j)(2) Two caregivers must be present when more than six children, none of whom are school age, are in care.
416.8(j)(1) One caregiver may care for a maximum of six children younger than school age, or eight children when at least two of the eight children are school aged.
416.8(a) Children cannot be left without competent supervision at any time. Competent supervision includes awareness of and responsibility for the ongoing activity of each child. It requires that all children be within a caregiver's range of vision except as provided in section 416.8(b) of this Part and that the caregiver be near enough to respond when redirection or intervention strategies are needed. Competent supervision must take into account the child's age, emotional, physical and cognitive development.
416.15(b)(11)(ii)(e) two acceptable references;
416.13(c) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home hired after June 30, 2013, must comply with the background check requirements for the register of substantiated category one cases of abuse or neglect maintained by the Justice Center for the Protection of Persons with Special Needs pursuant to Section 495 of the Social Services Law.
416.13(a) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications:
416.11(b)(1) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider:
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
Bronx, NY 10468 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10468 · Home daycare: the provider shares the address with families
421 Atlantic St, Stamford, CT
2756 Reservoir Ave, Bronx, NY
Bronx, NY 10468 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10468 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10468 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10468 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10468 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed January 11, 2023.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on October 2, 2026, with no rules cited. It lists 9 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 26 rules across 5 of 9 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed. Call (973) 968-9654 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (973) 968-9654 to ask.
(973) 968-9654.
Bronx, NY 10468. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.