The Academic Journey Child Care Center
8784 N Broadway, St Louis, MO
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
My Mother's Roots is a licensed child care center in St Louis, Missouri. It is licensed by the state, for up to 200 children, serving infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
Missouri Department of Elementary and Secondary Education, Office of Childhood made 5 visits in the last 3 years and cited 9 rules across 5 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Ages | Infants, toddlers, preschoolers and school-age childrenFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 200 childrenFrom the state license |
Cost
My Mother's Roots has not listed its tuition.
State record
5 visits in the last 3 years · Last visit Jul 20, 2026: 1 rule cited
Rules cited on 5 of 5 visits · 9 rules in all
For comparison: 97% of Missouri daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 11.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
5 CSR 25-500.082(2)(A)5. The facility shall be dry, temperature controlled, well-ventilated and free of drafts. Children shall not be overheated or chilled. The temperature of the rooms shall be no less than sixty-eight degrees Fahrenheit (68F) and no more than eighty-five degrees Fahrenheit (85F) when measured two feet (2') from the floor.
5 CSR 25-600.020 (2)(A) The prospective child care staff member has received notice from the department that the individual is eligible for employment or presence in a child care setting; or
5 CSR 25-500.102(1)(N) Child care staff members shall have qualifying background screening results on file as required by 5 CSR 25-600.020 General Requirements.
5 CSR 25-500.102(1)(R) Any person present at the facility during the hours in which child care is provided shall not present a threat to the health, safety, or welfare of the children.
5 CSR 25-600.020 (1) Prior to the employment or presence of a child care staff member in a licensed, regulated, or registered child care facility not exempted by section 210.1080.13, RSMo, the child care provider shall request the results of a criminal background check for such child care staff member from the department.
5 CSR 25-500.102(4)(A) Every three (3) years, the child care provider, group child care home provider, child care staff members, and volunteers in a group child care home or child care center licensed to provide care for infants less than one (1) year of age shall successfully complete department-approved training regarding the American Academy of Pediatrics (AAP) safe sleep recommendations contained in the American Academy of Pediatrics Policy Statement on sleep-related infant deaths. The Sleep-Related Infant Deaths: Updated 2022 Recommendations for Reducing Infant Deaths in the Sleep Environment, July 2022, is incorporated by reference in this rule, as published by the American Academy of Pediatrics and available at https://publications.aap.org/pediatrics/article/150/1/e2022057990/188304/Sleep-Related-Infant-Deaths-Updated-2022 or as published in PEDIATRICS Volume 150, Issue 1, July 2022. A copy can also be obtained from the Department of Elementary and Secondary Education, Office of Childhood, 205 Jefferson Street, PO Box 480, Jefferson City, MO 65102-0480 and at https://dese.mo.gov/governmental-affairs/deseadministrativerules/incorporated-reference-materials. This rule does not incorporate any subsequent amendments or additions.
5 CSR 25-500.112(1)(A) The staff/child ratio and group size shall be followed as outlined in the below chart unless it meets an exception in subparagraphs (1)(B)-(G) below: Infants, toddlers, and 2-year-olds shall have one caregiver for every four children with no more than eight children per group; Groups composed solely of children 24 to 36 months shall have one caregiver for every eight children with no more than 16 children per group; Groups composed solely of children 3 to 4 years shall have one caregiver for every 10 children with no more than 20 children per group; Groups composed solely of children 5 years or older shall have one caregiver for every 16 children with no more than 32 children per group; A mixed group of children consisting of no more than four children age 2 years, and at least one child older than 3 years shall have one caregiver for every 10 children with no more than 20 children per group; A mixed group of children consisting of more than four children ages 24 to 36 months, and at least one child older than 36 months shall have one caregiver for every eight children with no more than 16 children per group.
5 CSR 25-500.042(18) The number and ages of children a group child care home or child care center is authorized to have in care at any one (1) time shall be specified on the license and shall not be exceeded except as permitted within these rules.
5 CSR 25-500.042(19) All child care provided on the premises of a licensed group child care home or child care center shall be in compliance with the licensing rules, the conditions specified on the license, and the conditions of any variances granted to the licensee.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
8784 N Broadway, St Louis, MO
St Louis, MO 63147 · infants to school-age · Home daycare: the provider shares the address with families
8375 N Broadway Ave, St Louis, MO
7901 N Broadway, St Louis, MO
8410 N Broadway, St Louis, MO
8501 N Broadway, St Louis, MO
8757 Annetta, St Louis, MO
8501 Park Ln, St Louis, MO
5800 W Florissant Ave, St Louis, MO
FAQ
Yes. Missouri Department of Elementary and Secondary Education, Office of Childhood lists it as licensed and operating.
Missouri Department of Elementary and Secondary Education, Office of Childhood lists the most recent visit on July 20, 2026, with 1 rule cited. It lists 5 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 9 rules across 5 of 5 visits in the last 3 years. For comparison: 97% of Missouri daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 11. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
200, the licensed capacity on the state record. It is licensed to serve infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
Its hours are not listed. Call (314) 814-0299 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (314) 814-0299 to ask.
(314) 814-0299.
8229 N Broadway, St Louis, MO 63147. The nearest other daycare we list is Baden Christian Child Care Center, 0.2 miles away.