Bella Bloom Daycare
New York, NY 10040 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Manuel Mancebo Sanchez is a licensed group home daycare in New York, New York. The state has licensed it since September 12, 2023, for up to 16 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 13 visits in the last 3 years and cited 21 rules across 5 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Manuel Mancebo Sanchez has not listed its tuition.
State record
13 visits in the last 3 years · Last visit Jul 30, 2026: no rules cited
Rules cited on 5 of 13 visits · 21 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.15(b)(20) No person other than a caregiver may have unsupervised contact with a child in care at the program.
416.15(b)(12) The group family day care home must report to the Office: any change affecting, or which reasonably might be expected to affect, those portions of the building and property in which the program is operating or which are used for the children's egress in the case of emergency; any change in household members; and any other change that would place the home out of compliance with applicable regulations.
416.15(b)(11)(iii) In hiring caregivers subsequent to issuance of a license, a program: must ensure that a medical statement has been submitted before the person has any involvement with children in care, as required in section 416.11 of this Part;
416.14(m) All child care programs must have at least one caregiver who holds a valid certification in cardiopulmonary resuscitation (CPR) and first aid on the premises of the child care program during the program's operating hours.
Corrected during the visit
416.13(a)(4) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: provide to the Office the names, addresses and daytime telephone numbers of at least two acceptable references, other than relatives. At least one of the references must be able to attest to the employment history, work record and qualifications, if the person had ever been employed outside the home. At least one of the references must be able to attest to the character, habits and personal qualifications to be a group family day care provider, assistant, or substitute; and
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
416.8(j)(1) One caregiver may care for a maximum of six children younger than school age, or eight children when at least two of the eight children are school aged.
416.8(a) Children cannot be left without competent supervision at any time. Competent supervision includes awareness of and responsibility for the ongoing activity of each child. It requires that all children be within a caregiver's range of vision except as provided in section 416.8(b) of this Part and that the caregiver be near enough to respond when redirection or intervention strategies are needed. Competent supervision must take into account the child's age, emotional, physical and cognitive development.
413.4(d)(3) The licensee or registrant shall furnish to each prospective director, employee, or volunteer, and any person age eighteen (18) or older prospectively living in a group family day care home or family day care home a fingerprint imaging application form and a description of how the completed fingerprint images will be used.
413.4(a) The following criminal history review and background clearances shall be conducted pursuant to and consistent with the Child Care and Development Block Grant Act for any prospective operator, director, employee or volunteer at a child day care center, small day care center, school-age child care program, group family day care home or family day care home, as defined in section (2) of this part, and any person age eighteen (18) or older living in a prospective, or who begins to live, in a group family day care home or family day care home:
416.15(c)(6) The program must maintain on file at the group family day care home, available for inspection children's individual health care plans; parental consents for emergency medical treatment; child's medical statement, immunizations, and any available results of lead screening for children not yet enrolled in kindergarten or a higher grade only; the name and dosage of any medications used by a child, the frequency of administration of such medications, and a record of their administration by caregivers; daily health check documentation; a record of illnesses and injuries occurring while in care; and any indicators of child abuse or maltreatment;
416.12(n) The program must obtain a written statement, from the parent of each infant in care, setting forth the breast milk, formula and feeding schedule instructions for the infant and must be updated as changes are made.
416.8(b)(1) Children may be outside a caregiver's range of vision only as follows: With the prior written permission of the parent, children who are napping or sleeping may do so in a room where an awake approved caregiver is not present, the doors to all rooms must be open; the approved caregiver must remain on the same floor as the children; and a functioning electronic monitor must be used in any room where children are sleeping or napping and an awake approved caregiver is not present.
Corrected during the visit
416.8(a) Children cannot be left without competent supervision at any time. Competent supervision includes awareness of and responsibility for the ongoing activity of each child. It requires that all children be within a caregiver's range of vision except as provided in section 416.8(b) of this Part and that the caregiver be near enough to respond when redirection or intervention strategies are needed. Competent supervision must take into account the child's age, emotional, physical and cognitive development.
416.7(n) Cribs, bassinets and other sleeping areas for infants through 12 months of age must include an appropriately sized fitted sheet, and must not have bumper pads, toys, stuffed animals, blankets, pillows, wedges or infant positioners. Wedges or infant positioners will be permitted with medical documentation from the child's health care provider.
Corrected during the visit
416.7(l) Other than for school age children, sleeping and napping arrangements must be made in writing between the parent and the program. Such arrangements shall include: the area of the home where the child will nap; whether the child will nap on a cot, mat, bed or a crib; and how the napping child will be supervised, consistent with the requirements of section 416.8 of this Part.
416.5(y) All window and door blind cords, ropes, wires and other strangulation hazards must be secured and inaccessible to children.
Corrected during the visit
416.5(j) All matches, lighters, medicines, drugs, detergents, aerosol cans and other poisonous or toxic materials must be stored in their original containers, and must be used in such a way that they will not contaminate play surfaces, food or food preparation areas, or constitute a hazard to children. Such materials must be kept in a place inaccessible to children.
Corrected during the visit
416.4(d) In addition to a smoke detector on each floor, there must be a smoke detector located either within rooms where children nap, or in adjoining rooms. In the case of rooms used for napping or sleeping which have doors, a smoke detector is required inside that room.
Corrected during the visit
416.5(o) Clear interior or exterior glass doors must be marked clearly to avoid accidental impact.
Corrected during the visit
416.4(h)(4) All paths of egress on the interior and exterior of the home, including corridors, aisles and approaches must be kept free of obstructions, impediments and debris at all times.
Corrected during the visit
416.14(b)(1) Each applicant must complete the Office-approved training that complies with the federal minimum health and safety pre-service training requirements or three-month orientation period training requirements. This training must be obtained pre-service or within three months of starting such position. Individuals who have completed Office approved training that complies with federal health and safety requirements may be left unsupervised with children. Any teacher, director, or volunteer who does not complete this training must not be left unsupervised with children in care until such times as the training has been completed.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
New York, NY 10040 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10453 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
421 Atlantic St, Stamford, CT
18 Ellwood Street, New York, NY
New York, NY 10040 · Home daycare: the provider shares the address with families
New York, NY 10040 · Home daycare: the provider shares the address with families
New York, NY 10040 · Home daycare: the provider shares the address with families
New York, NY 10040 · Home daycare: the provider shares the address with families
New York, NY 10040 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed September 12, 2023.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on July 30, 2026, with no rules cited. It lists 13 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 21 rules across 5 of 13 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed.
New York, NY 10040. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.