Westbury Tender Loving Daycare Center
309 Madison Street Suites 1-4, Westbury, NY
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Luz Bet-El Daycare is a licensed group home daycare in Westbury, New York. The state has licensed it since January 23, 2025, for up to 16 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 6 visits in the last 3 years and cited 15 rules across 6 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Luz Bet-El Daycare has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Nassau County has a median price of $300 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
6 visits in the last 3 years · Last visit Jun 23, 2026: 2 rules cited
Rules cited on 6 of 6 visits · 15 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.11(a)(1) No child may be accepted for care in a child care program unless the program has been furnished with a written statement signed by a health care provider verifying that the child is able to participate in child care and currently appears to be free from contagious or communicable diseases. A child's medical statement must have been completed within the 12 months preceding the date of enrollment.
416.4(h)(4) All paths of egress on the interior and exterior of the home, including corridors, aisles and approaches must be kept free of obstructions, impediments and debris at all times.
Corrected during the visit
416.13(c) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home hired after June 30, 2013, must comply with the background check requirements for the register of substantiated category one cases of abuse or neglect maintained by the Justice Center for the Protection of Persons with Special Needs pursuant to Section 495 of the Social Services Law.
416.8(j)(3) When care is provided for children under the age of two years, there must be at least one caregiver present for every two children under the age of two years in attendance.
Corrected during the visit
416.7(o)(4) The resting/napping places must: be where children will not be stepped on;
Corrected during the visit
416.5(k) Cleaning materials must be stored in their original containers unless the product's use or the program's health care plan indicates that the product be mixed with water before use. In this case, the container used for subsequent use of the mixed product must state the name of the cleaning material contained within. Cleaning materials must be used in such a way that they will not contaminate play surfaces, food or food preparation areas, or constitute a hazard to children. Such materials must be kept in a place inaccessible to children.
Corrected during the visit
416.5(i) Protective caps, covers or permanently installed obstructive devices must be used on all electrical outlets that are accessible to children.
Corrected during the visit
416.11(a)(1) No child may be accepted for care in a child care program unless the program has been furnished with a written statement signed by a health care provider verifying that the child is able to participate in child care and currently appears to be free from contagious or communicable diseases. A child's medical statement must have been completed within the 12 months preceding the date of enrollment.
416.8(j)(3) When care is provided for children under the age of two years, there must be at least one caregiver present for every two children under the age of two years in attendance.
Corrected during the visit
416.7(j) Children may not sleep or nap in car seats, baby swings, strollers, infant seats or bouncy seats. Should a child fall asleep in one of these devices, he or she must be moved to a crib/cot or other approved sleeping surface.
Corrected during the visit
416.5(aa) Pursuant to New York Public Health Law Section 2500-h, the program must comply with the anaphylaxis policy jointly issued by the Office and the New York State Department of Health and any amendments thereto. The program must notify the parent of any child in care of the anaphylaxis policy when the child is enrolled and annually thereafter. Notification shall include contact information for parents to engage further with the program to learn more about individualized aspects of the anaphylaxis policy.
416.5(k) Cleaning materials must be stored in their original containers unless the product's use or the program's health care plan indicates that the product be mixed with water before use. In this case, the container used for subsequent use of the mixed product must state the name of the cleaning material contained within. Cleaning materials must be used in such a way that they will not contaminate play surfaces, food or food preparation areas, or constitute a hazard to children. Such materials must be kept in a place inaccessible to children.
Corrected during the visit
416.14(m) All child care programs must have at least one caregiver who holds a valid certification in cardiopulmonary resuscitation (CPR) and first aid on the premises of the child care program during the program's operating hours.
Corrected during the visit
416.14(b) Before the Office issues an initial license, the applicant must complete a health and safety training course approved by the Office relating to the protection of the health and safety of children and must demonstrate basic competency with regard to health and safety standards. Such training must comply with the federal minimum health and safety pre-service training requirements. Health and safety training received prior to issuance of the license, may be applied to the initial fifteen (15) hours of training required pursuant to section 416.14(c)(1) of this Part provided that such training was received within twelve (12) months of licensure. If an applicant does not become licensed or registered within two years of successfully completing the health and safety training, the coursework must be repeated.
416.15(b)(20) No person other than a caregiver may have unsupervised contact with a child in care at the program.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
309 Madison Street Suites 1-4, Westbury, NY
121 Jackson Avenue Willis Avenue School, Mineola, NY
421 Atlantic St, Stamford, CT
141 Garden Street, Westbury, NY
Westbury, NY 11590 · Home daycare: the provider shares the address with families
Westbury, NY 11590 · Home daycare: the provider shares the address with families
Westbury, NY 11590 · Home daycare: the provider shares the address with families
Westbury, NY 11590 · Home daycare: the provider shares the address with families
Westbury, NY 11590 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed January 23, 2025.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on June 23, 2026, with 2 rules cited. It lists 6 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 15 rules across 6 of 6 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed. Call (516) 984-2035 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (516) 984-2035 to ask.
(516) 984-2035.
Westbury, NY 11590. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.