Xiomara Family Daycare
Bronx, NY 10466 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Lois Campbell & Yates Day Care is a licensed group home daycare in Bronx, New York. The state has licensed it since February 2, 2017, for up to 16 children.
It is open Monday to Friday, 7:00 AM to 6:00 PM. As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 13 visits in the last 3 years and cited 12 rules across 4 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
| MondayToday | 7:00 AM to 6:00 PM |
|---|---|
| Tuesday | 7:00 AM to 6:00 PM |
| Wednesday | 7:00 AM to 6:00 PM |
| Thursday | 7:00 AM to 6:00 PM |
| Friday | 7:00 AM to 6:00 PM |
| Saturday | Not listed |
| Sunday | Not listed |
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Lois Campbell & Yates Day Care has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Bronx County has a median price of $250 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
13 visits in the last 3 years · Last visit Sep 15, 2026: no rules cited
Rules cited on 4 of 13 visits · 12 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.15(a)(9) The provisions specified on the license are binding and the group family day care home must operate in compliance with the terms of the license. The number and age range of children specified thereon are the maximum number and age range of children who may be in the care of the group family day care home at any one time.
416.8(j)(1) One caregiver may care for a maximum of six children younger than school age, or eight children when at least two of the eight children are school aged.
416.8(a) Children cannot be left without competent supervision at any time. Competent supervision includes awareness of and responsibility for the ongoing activity of each child. It requires that all children be within a caregiver's range of vision except as provided in section 416.8(b) of this Part and that the caregiver be near enough to respond when redirection or intervention strategies are needed. Competent supervision must take into account the child's age, emotional, physical and cognitive development.
416.11(c)(2)(i) The health care plan must describe the following; how a daily health check of each child for any indication of illness, injury, abuse or maltreatment will be conducted and documented;
416.9(i) Physical intervention is permitted. Physical intervention is the act of using bodily contact as a short- term immediate response to prevent children from incurring substantial or serious injury to themselves or injuring others. It may involve: picking a child up and moving him or her away from danger or conflict, holding the child's hands or gently touching the body to direct their movement, rocking a child to soothe them, blocking a child's path when they are about to injure themselves or others or destroy property. This technique allows the child to regain self-control as quickly and safely as possible. A consultation with a child's parent is required if the child is not receptive to physical intervention.
416.9(g) When a child's behavior harms or is likely to result in harm to the child, others or property, or seriously disrupts or is likely to seriously disrupt group interaction, the child may be separated briefly from the group, but only for as long as is necessary for the child to regain enough self-control to rejoin the group. The child must be placed in an area where he or she is in the view of, and can be supervised and supported by a caregiver. Interaction between a caregiver and the child must take place immediately following the separation to guide the child toward appropriate group behavior. Separation of a child from the group in a manner other than that provided for herein is prohibited.
416.5(a) Suitable precautions must be taken to eliminate all conditions in areas accessible to children which pose a safety or health hazard.
416.11(c)(2)(i) The health care plan must describe the following; how a daily health check of each child for any indication of illness, injury, abuse or maltreatment will be conducted and documented;
416.9(i) Physical intervention is permitted. Physical intervention is the act of using bodily contact as a short- term immediate response to prevent children from incurring substantial or serious injury to themselves or injuring others. It may involve: picking a child up and moving him or her away from danger or conflict, holding the child's hands or gently touching the body to direct their movement, rocking a child to soothe them, blocking a child's path when they are about to injure themselves or others or destroy property. This technique allows the child to regain self-control as quickly and safely as possible. A consultation with a child's parent is required if the child is not receptive to physical intervention.
416.9(g) When a child's behavior harms or is likely to result in harm to the child, others or property, or seriously disrupts or is likely to seriously disrupt group interaction, the child may be separated briefly from the group, but only for as long as is necessary for the child to regain enough self-control to rejoin the group. The child must be placed in an area where he or she is in the view of, and can be supervised and supported by a caregiver. Interaction between a caregiver and the child must take place immediately following the separation to guide the child toward appropriate group behavior. Separation of a child from the group in a manner other than that provided for herein is prohibited.
416.5(a) Suitable precautions must be taken to eliminate all conditions in areas accessible to children which pose a safety or health hazard.
416.15(b)(19)(ii) Within five days of a household member turning eighteen (18) years of age or a person eighteen (18) years of age or older beginning to live in the residence, the program must: submit the forms necessary to check the register of substantiated category one cases of abuse or neglect maintained by the Justice Center for the Protection of Persons with Special Needs pursuant to Section 495 of the Social Services Law; and
416.14(b)(1) Each applicant must complete the Office-approved training that complies with the federal minimum health and safety pre-service training requirements or three-month orientation period training requirements. This training must be obtained pre-service or within three months of starting such position. Individuals who have completed Office approved training that complies with federal health and safety requirements may be left unsupervised with children. Any teacher, director, or volunteer who does not complete this training must not be left unsupervised with children in care until such times as the training has been completed.
416.13(d) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home are required to complete a Statewide Central Register database check.
416.11(b)(6) The initial medical statement for providers, assistants, and substitutes must include the results of a Mantoux tuberculin test or other federally approved tuberculin test performed within the 12 months preceding the date of the application. Thereafter, tuberculin tests are only required at the discretion of the employee's health care provider or at the start of new employment in a different child care program.
416.11(b)(3) Initial medical statements sent in with the application or as a result of a new hire must be dated within 12 months preceding the date of application or hiring date.
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
Bronx, NY 10466 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10466 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
421 Atlantic St, Stamford, CT
4200 Grace Avenue, Bronx, NY
4063 Edson Avenue, Bronx, NY
Bronx, NY 10466 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10466 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10466 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10466 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed February 2, 2017.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on September 15, 2026, with no rules cited. It lists 13 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 12 rules across 4 of 13 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Monday to Friday, 7:00 AM to 6:00 PM. Holiday hours can differ.
It has not listed its tuition. Call (917) 743-0780 to ask.
(917) 743-0780.
Bronx, NY 10466. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.