Lifechangers Academy Woodbury
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
About Lifechangers Academy Woodbury
Lifechangers Academy Woodbury is a licensed child care center in Council Bluffs, Iowa. It is licensed by the state.
Iowa Department of Health and Human Services made 4 visits in the last 3 years and cited 25 rules across 3 of them. The visit list, in the state's words, is below.
- Type
- Child care center
- Ages
- Ask the daycare
- Hours today
- Not listed
- Capacity
- Not listed
Hours
Hours
Cost
Tuition and costs
Lifechangers Academy Woodbury has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a child care center in Pottawattamie County has a median price of $168 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
Infant
Toddler
Preschool
School age
State record
Inspection reports for Lifechangers Academy Woodbury
License
- Status
- Licensed and operating
- License type
- Licensed Center
- License number
- #52486
Summary
4 visits in the last 3 years · Last visit Apr 21, 2026: 10 rules cited
Rules cited on 3 of 4 visits · 25 rules in all
- Building, equipment and play areas 7
- Food and nutrition 3
- Health, medication and illness 3
- Supervision and ratios 3
- Safety and hazards 3
- Discipline and child guidance 2
- Staff training and qualifications 1
- Background checks 1
- Records and paperwork 1
- Other rules 1
For comparison: 88% of Iowa daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 0.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
See all 4 visits
Apr 21, 2026Inspection10 rules cited
109.13(5)b
“• Sanitary and safe methods in food preparation, serving, and storage sufficient to prevent transmission of disease, infestation, and spoilage are followed. • Staff preparing food that have injuries on hands wear protective gloves. • Staff serving food use clean serving utensils and have clean hands/wear protective gloves.”
109.9(3)
109.7(2)
“Center directors and all staff have the required contact hours of training.”
109.6(4)d
“Center repeats national criminal history checks at a minimum of every four years or when aware of additional history that occurs.”
109.6(2)
“Director or on-site supervisor on-site during the hours of operation or a minimum of six hours of center’s hours of operation.”
109.12(4)a
“• A safe and properly equipped area is provided for infants that does not allow for intrusion by children over two years of age. • Children over age two who remain in the infant area are placed at the recommendation of a physician or AEA due to a significant developmental delay. Children are placed for a limited time with HHS approval if doing so does not pose a threat to the infants.”
109.12(1)
“• Program structure that uses developmentally appropriate practices and written program of activities planned to the developmental needs of children served. • Program complements but does not duplicate school curriculum. • Schedule of program is posted in a place visible to parents.”
109.11(8)b
“Centers at ground level that use basement area as program space, or have a basement beneath program space: Testing and plan for remedy of radon is conducted.”
109.11(3)a
109.11(2)b
“Program space must meet the following conditions: • Room must be arranged so as not to obstruct the direct observation of children by staff. • Individual covered mats, bed, or cots and appropriate bedding will be provided for all children who nap. • Equipment and materials are maintained in a sanitary manner. • Sufficient spacing must be maintained. • The center will have sufficient toilet articles for each child for hand washing.”
- Mar 31, 2026InspectionNo rules cited
Oct 31, 2025Inspection6 rules cited
109.13(5)b
“• Sanitary and safe methods in food preparation, serving, and storage sufficient to prevent transmission of disease, infestation, and spoilage are followed. • Staff preparing food that have injuries on hands wear protective gloves. • Staff serving food use clean serving utensils and have clean hands/wear protective gloves.”
109.13(5)a
“Sufficient refrigeration appropriate to perishable food is provided.”
109.12(4)a
“• A safe and properly equipped area is provided for infants that does not allow for intrusion by children over two years of age. • Children over age two who remain in the infant area are placed at the recommendation of a physician or AEA due to a significant developmental delay. Children are placed for a limited time with HHS approval if doing so does not pose a threat to the infants.”
109.11(8)b
“Centers at ground level that use basement area as program space, or have a basement beneath program space: Testing and plan for remedy of radon is conducted.”
109.11(4)b
“Record of monthly inspections of outdoor recreation area and equipment shall be kept.”
109.10(13)b
“Emergency instructions, phone numbers, and diagrams for fire, tornado, and flood shall be visibly posted and documented at least once a month for fire and tornado. Records shall be maintained for current and previous year.”
Jul 11, 2024Inspection9 rules cited
109.8(2)
“Ratio maintained in center as required by age.”
109.9(2)b
“All files contain sufficient information and authorization to allow the center to secure emergency medical and dental services at any time child is in center’s care.”
109.9(3)
“Signed and dated Iowa immunization certificates are on file for each child enrolled.”
109.9(4)
“Daily written records are maintained for each child under two years of age and include time periods slept, amount of/time food consumed, time/irregularities of elimination patterns, general disposition, and general summary of activities.”
109.12(4)
“• Sufficient toilet articles are provided for handwashing. • Sufficient and safe indoor play equipment, materials, and furniture that conforms with CPSC or ASTM. • Play equipment, materials, and furniture meet the developmental, activity, and special needs of the children. • Room’s arrangement does not obstruct the direct observation of children. • Individual covered mats, beds, or cots, and appropriate bedding is provided for all children who nap. • Procedures are developed and implemented to maintain equipment and materials in a sanitary manner. • Sufficient spacing is maintained between equipment to reduce transmission of disease and allow ease of movement by children and staff to respond to activities and care needs. • Sanitary procedures are followed for use and storage of personal hygiene articles.”
109.12(1)
“• Program structure that uses developmentally appropriate practices and written program of activities planned to the developmental needs of children served. • Program complements but does not duplicate school curriculum. • Schedule of program is posted in a place visible to parents.”
109.10(1)a
109.11(2)
“• A safe and properly equipped area is provided for infants that does not allow for intrusion by children over two years of age. • Children over 18 months are only placed outside the infant area if appropriate to the developmental needs of the child. • Children over age two who remain in the infant area are placed at the recommendation of a physician or AEA due to a significant developmental delay. Children are placed for a limited time with DHS approval if doing so does not pose a threat to the infants.”
109.11(3)a
“Center shall ensure that: 1. Facility and premises are sanitary, safe, and hazard free. 2. Adequate indoor and outdoor space is provided. The outdoor area shall include safe play equipment and area of shade. 3. Sufficient space provided for dining. 4. Sufficient lighting shall be provided. 5. Sufficient ventilation. 6. Sufficient heating. 7. sufficient cooling. 8. Sufficient bathroom and diapering facilities. 9. Equipment, including kitchen appliances, are maintained so as not to result in burns, shock, or injury to children. 10. Sanitation and safety procedures for the center are developed and implemented to reduce risk or injury or harm to children and reduce transmission of disease.”
Reviews
Parent reviews
No parent reviews yet
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
FAQ
Questions about Lifechangers Academy Woodbury
Is Lifechangers Academy Woodbury licensed?
Yes. Iowa Department of Health and Human Services lists it as licensed and operating.
When was Lifechangers Academy Woodbury last inspected?
Iowa Department of Health and Human Services lists the most recent visit on April 21, 2026, with 10 rules cited. It lists 4 visits in the last 3 years.
Has Lifechangers Academy Woodbury had rules cited by the state?
Yes. Inspectors cited 25 rules across 3 of 4 visits in the last 3 years. For comparison: 88% of Iowa daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 0. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
What are Lifechangers Academy Woodbury's hours?
Its hours are not listed.
Where is Lifechangers Academy Woodbury?
Council Bluffs, IA.