Brainy Tots Childcare
Bronx, NY 10459 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Katherine Quiles is a licensed group home daycare in Bronx, New York. The state has licensed it since August 22, 2022, for up to 10 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 11 visits in the last 3 years and cited 14 rules across 4 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 10 childrenFrom the state license |
Cost
Katherine Quiles has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Bronx County has a median price of $250 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
11 visits in the last 3 years · Last visit Jul 10, 2026: no rules cited
Rules cited on 4 of 11 visits · 14 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.14(b)(1) Each applicant must complete the Office-approved training that complies with the federal minimum health and safety pre-service training requirements or three-month orientation period training requirements. This training must be obtained pre-service or within three months of starting such position. Individuals who have completed Office approved training that complies with federal health and safety requirements may be left unsupervised with children. Any teacher, director, or volunteer who does not complete this training must not be left unsupervised with children in care until such times as the training has been completed.
416.13(d) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home are required to complete a Statewide Central Register database check.
416.13(c) All child day care providers, employees, volunteers and any person age eighteen (18) or older living or who begins to live in a group family day care home hired after June 30, 2013, must comply with the background check requirements for the register of substantiated category one cases of abuse or neglect maintained by the Justice Center for the Protection of Persons with Special Needs pursuant to Section 495 of the Social Services Law.
416.13(a)(4) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: provide to the Office the names, addresses and daytime telephone numbers of at least two acceptable references, other than relatives. At least one of the references must be able to attest to the employment history, work record and qualifications, if the person had ever been employed outside the home. At least one of the references must be able to attest to the character, habits and personal qualifications to be a group family day care provider, assistant, or substitute; and
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
413.4(a) The following criminal history review and background clearances shall be conducted pursuant to and consistent with the Child Care and Development Block Grant Act for any prospective operator, director, employee or volunteer at a child day care center, small day care center, school-age child care program, group family day care home or family day care home, as defined in section (2) of this part, and any person age eighteen (18) or older living in a prospective, or who begins to live, in a group family day care home or family day care home:
416.15(c)(6) The program must maintain on file at the group family day care home, available for inspection children's individual health care plans; parental consents for emergency medical treatment; child's medical statement, immunizations, and any available results of lead screening for children not yet enrolled in kindergarten or a higher grade only; the name and dosage of any medications used by a child, the frequency of administration of such medications, and a record of their administration by caregivers; daily health check documentation; a record of illnesses and injuries occurring while in care; and any indicators of child abuse or maltreatment;
416.15(b)(11)(ii)(e) two acceptable references;
416.15(b)(11)(ii)(a) the forms necessary for the Office to inquire whether the applicant is the subject of an indicated report of child abuse or maltreatment on file with the Statewide Central Register of Child Abuse and Maltreatment,
416.13 Caregiver Qualifications
416.11(b)(6) The initial medical statement for providers, assistants, and substitutes must include the results of a Mantoux tuberculin test or other federally approved tuberculin test performed within the 12 months preceding the date of the application. Thereafter, tuberculin tests are only required at the discretion of the employee's health care provider or at the start of new employment in a different child care program.
416.11(b)(1)(ii) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider: before such person has any involvement in child care work.
416.11(b)(1) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider:
416.14(c)(1) The required 30 hours of training every two years is subject to the following conditions: Fifteen of the required thirty (30) hours of training must be obtained during the person's first six months at the program.
416.15(c)(18) The program must maintain on file at the group family day care home, available for inspection: the napping agreement for each child in care;
Corrected during the visit
416.15(c)(5) The program must maintain on file at the group family day care home, available for inspection daily attendance records that are filled out at the time a child arrives and departs, and must include arrival and departure times;
Corrected during the visit
416.11(h)(1)(i) The caregivers also must: obtain written consent at the time of admission from the parent which authorizes the provider or other caregivers to obtain emergency health care for the child;
Corrected during the visit
416.11(c)(2)(i) The health care plan must describe the following; how a daily health check of each child for any indication of illness, injury, abuse or maltreatment will be conducted and documented;
Corrected during the visit
416.11(a)(3) The program must keep documentation of immunizations the child has received to date, in accordance with New York State Public Health Law.
416.11(a)(1) No child may be accepted for care in a child care program unless the program has been furnished with a written statement signed by a health care provider verifying that the child is able to participate in child care and currently appears to be free from contagious or communicable diseases. A child's medical statement must have been completed within the 12 months preceding the date of enrollment.
416.8(j)(3) When care is provided for children under the age of two years, there must be at least one caregiver present for every two children under the age of two years in attendance.
416.8(j)(2) Two caregivers must be present when more than six children, none of whom are school age, are in care.
416.8(a) Children cannot be left without competent supervision at any time. Competent supervision includes awareness of and responsibility for the ongoing activity of each child. It requires that all children be within a caregiver's range of vision except as provided in section 416.8(b) of this Part and that the caregiver be near enough to respond when redirection or intervention strategies are needed. Competent supervision must take into account the child's age, emotional, physical and cognitive development.
416.6(a) The Licensee must obtain written consent on forms furnished by the Office or approved equivalents from the parent of the child for any transportation of the children in care at the group family day care home provided or arranged for by a caregiver.
Corrected during the visit
413.3(g)(2) Child day care programs must admit inspectors and other representatives of OCFS onto the grounds and premises at any time during their hours of operation as those hours are documented in the application or while children are in care for the purpose of conducting inspections. Such inspectors and representatives must be given free access to the entire grounds and premises used by the program, staff and children, and to program records of the program.
Corrected during the visit
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
Bronx, NY 10459 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10459 · Home daycare: the provider shares the address with families
421 Atlantic St, Stamford, CT
1232 Southern Blvd, Bronx, NY
1000 Westchester Avenue, Bronx, NY
Bronx, NY 10459 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10459 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10459 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10459 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed August 22, 2022.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on July 10, 2026, with no rules cited. It lists 11 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 14 rules across 4 of 11 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
10, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed.
Bronx, NY 10459. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.