Shelina Ali
Bronx, NY 10453 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Juan De La Cruz Robles is a licensed group home daycare in Bronx, New York. The state has licensed it since July 24, 2018, for up to 16 children.
As a home daycare, the provider shares the address with families when you call.
New York State Office of Children and Family Services made 8 visits in the last 3 years and cited 24 rules across 5 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Setting | Group child care homeFrom the state license |
|---|---|
| Licensed capacity | 16 childrenFrom the state license |
Cost
Juan De La Cruz Robles has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a home daycare in Bronx County has a median price of $250 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
8 visits in the last 3 years · Last visit Sep 18, 2026: 8 rules cited
Rules cited on 5 of 8 visits · 24 rules in all
For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
416.15(b)(25) Mid-point requirements for four-year license holders. At the two-year calendar date in a four year licensing cycle, a program must be in compliance with the following mid-point requirements and be able to show proof of compliance to the Office when requested:
Corrected during the visit
416.15(b)(11)(ii)(d) a sworn statement indicating whether, to the best of the applicant's knowledge, he or she has ever been convicted of a misdemeanor or felony in New York State or any other jurisdiction (not corrected)
416.15(b)(11)(ii)(b) the forms necessary to check the register of substantiated category one cases of abuse or neglect maintained by the Justice Center for the Protection of Persons with Special Needs pursuant to Section 495 of the Social Services Law, (not corrected)
416.15(b)(11)(ii)(a) the forms necessary for the Office to inquire whether the applicant is the subject of an indicated report of child abuse or maltreatment on file with the Statewide Central Register of Child Abuse and Maltreatment, (not corrected)
416.14(c) Each employee and volunteer must complete a minimum of thirty (30) hours of training every two years. The required 30 hours of training every two years is subject to the following conditions:
Corrected during the visit
416.8(g) The provider may be absent for short or long term absences under the following conditions:
Corrected during the visit
413.4(d)(3) The licensee or registrant shall furnish to each prospective director, employee, or volunteer, and any person age eighteen (18) or older prospectively living in a group family day care home or family day care home a fingerprint imaging application form and a description of how the completed fingerprint images will be used. (not corrected)
413.4(c)(3) a search of the state-based child abuse or neglect repository of any state other than New York where such person lives or lived during the preceding five years. (not corrected)
416.15(b)(10)(ii) A group family day care home must cooperate with inspectors and other representatives of the Office in regard to any inspections or investigations that are conducted by the Office or its representatives. (not corrected)
416.15(b)(10)(i) A group family day care home must admit inspectors and other representatives of the Office onto the grounds and premises at any time during the hours of operation as documented with the Office on the application for group family day care. Such inspectors and representatives must be given free access to the building, the caregivers, employees and volunteers, the children and any program records. (not corrected)
416.11(i)(27) Garbage receptacles must be covered, and cleaned as needed after emptying.
416.11(i)(14) Toilet facilities must be kept clean at all times, and must be supplied with toilet paper, soap and towels accessible to the children.
416.5(i) Protective caps, covers or permanently installed obstructive devices must be used on all electrical outlets that are accessible to children.
Corrected during the visit
416.5(d) Radiators and pipes located in rooms occupied by children must be covered to protect the children from injury when the heating system is in use.
416.3(h) Peeling or damaged paint or plaster must be repaired.
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
416.11(b)(6) The initial medical statement for providers, assistants, and substitutes must include the results of a Mantoux tuberculin test or other federally approved tuberculin test performed within the 12 months preceding the date of the application. Thereafter, tuberculin tests are only required at the discretion of the employee's health care provider or at the start of new employment in a different child care program.
416.11(b)(1) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider:
416.14(b)(1) Each applicant must complete the Office-approved training that complies with the federal minimum health and safety pre-service training requirements or three-month orientation period training requirements. This training must be obtained pre-service or within three months of starting such position. Individuals who have completed Office approved training that complies with federal health and safety requirements may be left unsupervised with children. Any teacher, director, or volunteer who does not complete this training must not be left unsupervised with children in care until such times as the training has been completed.
416.13(a)(4) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: provide to the Office the names, addresses and daytime telephone numbers of at least two acceptable references, other than relatives. At least one of the references must be able to attest to the employment history, work record and qualifications, if the person had ever been employed outside the home. At least one of the references must be able to attest to the character, habits and personal qualifications to be a group family day care provider, assistant, or substitute; and
416.13(a)(2) The provider, assistant(s), and substitutes must each meet the following qualifications: have a minimum of either two (2) years of experience caring for children under six years of age, or one (1) year of experience caring for children under six years of age plus six hours of training or education in early childhood development. The phrase "experience caring for children" can mean child-rearing as well as paid and unpaid experience caring for children. The term "training" can mean educational workshops and courses in caring for preschool-age children;
416.11(b)(6) The initial medical statement for providers, assistants, and substitutes must include the results of a Mantoux tuberculin test or other federally approved tuberculin test performed within the 12 months preceding the date of the application. Thereafter, tuberculin tests are only required at the discretion of the employee's health care provider or at the start of new employment in a different child care program.
416.11(b)(1) The provider, assistant(s), and substitute(s), must each submit a medical statement on forms furnished by the Office or an approved equivalent from a health care provider:
416.5(v) Operating carbon monoxide detectors must be used in all group family day care homes when required, and located in areas of the home in accordance with applicable laws.
Corrected during the visit
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
Bronx, NY 10453 · takes infants · Home daycare: the provider shares the address with families
421 Atlantic St, Stamford, CT
1835 University Avenue, Bronx, NY
Bronx, NY 10453 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10453 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10453 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10453 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10453 · Home daycare: the provider shares the address with families
Bronx, NY 10453 · Home daycare: the provider shares the address with families
FAQ
Yes. New York State Office of Children and Family Services lists it as licensed and operating, first licensed July 24, 2018.
New York State Office of Children and Family Services lists the most recent visit on September 18, 2026, with 8 rules cited. It lists 8 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 24 rules across 5 of 8 visits in the last 3 years. For comparison: 79% of New York daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 4. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
16, the licensed capacity on the state record.
Its hours are not listed.
Bronx, NY 10453. It is a home daycare, so the provider shares the street address with families directly.