Skip to content
Child care center 

Brightpoint Head Start at East Wayne

825 E Francis St, Fort Wayne, IN 468035.0· 1 review
licensed capacity
70
open each week
5 days

We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.

Own this daycare? Claim it
Licensed by the stateInspection record

About

About Brightpoint Head Start at East Wayne

Brightpoint Head Start at East Wayne is a licensed child care center in Fort Wayne, Indiana. It is licensed by the state, for up to 70 children, serving preschoolers and school-age children.

It is open Monday to Friday, 7:30 AM to 4:30 PM.

Indiana Family and Social Services Administration, Office of Early Childhood and Out-of-School Learning made 5 visits in the last 3 years and cited 7 rules across 4 of them. The visit list, in the state's words, is below.

School-ageAccepts child care subsidy

Ages served: preschoolers and school-age children

From the state license
Ask when you call: rates, current openings, staff-to-child ratio and teacher qualifications.
Type
Child care center
Ages
Preschoolers and school-age children
Hours today
7:30 AM to 4:30 PM
Licensed capacity
70 children

Hours

Hours

MondayToday7:30 AM to 4:30 PM
Tuesday7:30 AM to 4:30 PM
Wednesday7:30 AM to 4:30 PM
Thursday7:30 AM to 4:30 PM
Friday7:30 AM to 4:30 PM
SaturdayNot listed
SundayNot listed

Programs

Programs and care

AgesPreschoolers and school-age childrenFrom the state license
Child care subsidyAccepts state child care subsidiesFrom the state license
Licensed capacity70 childrenFrom the state license

Cost

Tuition and costs

Brightpoint Head Start at East Wayne has not listed its tuition.

Ask the daycare for its ratesIt has not listed its tuition.

State record

Inspection reports for Brightpoint Head Start at East Wayne

License

Status
Licensed and operating
License type
Licensed Child Care Center
Capacity
70 children
Ages
Preschoolers and school-age children
License number
#1100328
See the state's record

Summary

5 visits in the last 3 years · Last visit May 28, 2026: no rules cited

Rules cited on 4 of 5 visits · 7 rules in all · 5 corrected

  • Safety and hazards 2
  • Background checks 1
  • Discipline and child guidance 1
  • Health, medication and illness 1
  • Building, equipment and play areas 1
  • Other rules 1

For comparison: 70% of Indiana daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 3.

A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.

Own this daycare? Add your response to the state record

See all 5 visits
  1. May 28, 2026InspectionNo rules cited
  2. Apr 15, 2026Inspection1 rule cited
    • Background checks

      IC 12-17.2-4-3(d) An applicant shall, at no expense to the state, submit: (1) the necessary information, forms, or consents; and (2) the applicant fingerprints; for a national criminal history background check by the Federal Bureau of Investigation.

      “KB has not submitted fingerprints as required for a criminal background check with the division.”

      Correction date in the state record: Apr 15, 2026

  3. Apr 15, 2025Inspection3 rules cited
    • Safety and hazards

      470 IAC 3-4.7-111(c) Staff shall not stack tables or chairs in the class room/area while children are awake

      “Chairs in classroom 1 were stacked.”
    • Discipline and child guidanceHealth and safety risk

      470 IAC 3-4.7-55(a)(3) Any person, while on child care center premises, shall not engage in or direct any of the following actions toward children: Cruel, harsh,unusual, humiliating, or frightening methods of discipline, including threatening the use of physical punishment

      “On 3/7/2025 a parent reported to director that their child had been pinched by a Foster Grandma who was in the child's classroom. Program reported to all appropriate agencies and Grandma will not volunteer in building in future.”

      Correction date in the state record: Mar 7, 2025

    • Health, medication and illnessHealth and safety risk

      470 IAC 3-4.7-88(i) Medication not requiring refrigeration shall be kept locked in a cabinet or container that is in a well-lit area, fifty (50) footcandles, and shall not be stored in the kitchen or in a bathroom

      “Medication in classrooms 1, 2 and 4 were located in an upper unlocked cabinet out of reach.”

      Correction date in the state record: Apr 15, 2025

  4. Apr 7, 2025Complaint investigation1 rule cited
    • Other rules

      Validated complaint

      “Program out of compliance with inappropriate discipline”
  5. May 8, 2024Inspection2 rules cited
    • Building, equipment and play areas

      470 IAC 3-4.7-115(c) Drinking fountains shall have a guarded angled stream with water pressure regulated so that the stream rises at least two (2) inches above the guard but does not splash on the floor

      “Drinking fountains in all classrooms did not rise at least two (2) inches above the guard.”

      Correction date in the state record: May 10, 2024

    • Safety and hazards

      470 IAC 3-4.7-111(c) Staff shall not stack tables or chairs in the class room/area while children are awake

      “Chairs in Classroom 2 were stacked on a table.”

      Correction date in the state record: May 9, 2024

Copied from Indiana Family and Social Services Administration, Office of Early Childhood and Out-of-School Learning on October 2, 2026; the state's records start around Nov 2021. Rule wording, severity and dates are the state's.

Reviews

Parent reviews

No parent reviews yet

If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.

Your rating

Daycares near Brightpoint Head Start at East Wayne

FAQ

Questions about Brightpoint Head Start at East Wayne

Is Brightpoint Head Start at East Wayne licensed?

Yes. Indiana Family and Social Services Administration, Office of Early Childhood and Out-of-School Learning lists it as licensed and operating.

When was Brightpoint Head Start at East Wayne last inspected?

Indiana Family and Social Services Administration, Office of Early Childhood and Out-of-School Learning lists the most recent visit on May 28, 2026, with no rules cited. It lists 5 visits in the last 3 years.

Has Brightpoint Head Start at East Wayne had rules cited by the state?

Yes. Inspectors cited 7 rules across 4 of 5 visits in the last 3 years; 5 show a correction in the state record. For comparison: 70% of Indiana daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 3. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.

How many children can Brightpoint Head Start at East Wayne care for?

70, the licensed capacity on the state record. It is licensed to serve preschoolers and school-age children.

Does Brightpoint Head Start at East Wayne accept child care subsidies?

Yes. The state record says it accepts child care subsidies.

What are Brightpoint Head Start at East Wayne's hours?

Monday to Friday, 7:30 AM to 4:30 PM. Holiday hours can differ.

How much does Brightpoint Head Start at East Wayne cost?

It has not listed its tuition. Call (260) 422-6503 to ask.

What is Brightpoint Head Start at East Wayne's phone number?

(260) 422-6503.

Where is Brightpoint Head Start at East Wayne?

825 E Francis St, Fort Wayne, IN 46803. The nearest other daycare we list is Crescent Avenue Weekday School, 0.6 miles away.

Sources: Indiana Family and Social Services Administration, Office of Early Childhood and Out-of-School Learning (license and visits).