Angie's Higher Learning Academy
429 Division Street (C), Jeffersonville, IN
We are a directory, not the daycare. We cannot hold a spot, enroll a child or answer questions about care.
Own this daycare? Claim itAbout
Aiza Niche Academy is a licensed child care center in Louisville, Kentucky. It is licensed by the state, for up to 31 children, serving infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
The Kentucky Cabinet for Health and Family Services made 3 visits in the last 3 years and cited 7 rules across 1 of them. The visit list, in the state's words, is below.
Hours
Programs
| Ages | Infants, toddlers, preschoolers and school-age childrenFrom the state license |
|---|---|
| Child care subsidy | Accepts state child care subsidiesFrom the state license |
| Licensed capacity | 31 childrenFrom the state license |
Cost
Aiza Niche Academy has not listed its tuition. For comparison, full-time infant care at a child care center in Jefferson County has a median price of $216 a week (U.S. Department of Labor, 2022).
State record
3 visits in the last 3 years · Last visit Aug 18, 2026: no rules cited
Rules cited on 1 of 3 visits · 7 rules in all
For comparison: 92% of Kentucky daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 11.
A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
Own this daycare? Add your response to the state record
525 - Infant/Toddler Combined with Older Children (922 KAR 2:120 Section 5)
“922 KAR 2:120. Section 5. Infant and Toddler Play Requirements. (3) Except in accordance with subsection (4) of this section or Section 2(2)(c) of this administrative regulation, an infant or toddler under twenty- four (24) months of age shall not participate in an activity with an older child for more than one (1) hour per day. (4) If a toddler is developmentally appropriate for a transition to a preschool age group, a toddler may participate in an activity with an older child for more than one (1) hour per day if: (a) Space for the toddler is available in the preschool-age group; (b) The staff-to-child ratios and group sizes are maintained based on the age of the youngest child; (c) The center has a procedure for listing a transitioning toddler on attendance records, including a specific day and time the toddler is with either age group; and (d) The child-care center has obtained the signature and approval of the toddler’s parent on the toddler’s transition plan.”
435 - Training (922 KAR 2:090 Section 11)
“922 KAR 2:090. Section 11. Staff Requirements. (16) In accordance with KRS 199.896(15) and (16), a staff person with supervisory authority over a child shall complete the following: (a) Six (6) hours of cabinet-approved orientation completed within the first three (3) months of employment in a child-care program covering the following topics: 1. Federal minimum health and safety requirements established in 45 C.F.R. 98.41 related to: a. Prevention and control of infectious diseases, including immunization; b. Prevention of sudden infant death syndrome and use of safe sleeping practices; c. Administration of medication, consistent with standards for parental consent; d. Prevention of and response to emergencies due to food and allergic reactions; e. Building and physical premises safety, including identification of and protection from hazards, bodies of water, and vehicular traffic; f. Prevention of shaken baby syndrome, abusive head trauma, and child maltreatment; g. Emergency preparedness and response planning for emergencies resulting from a natural disaster or a human-caused event; h. Handling and storage of hazardous materials and the appropriate disposal of biological contaminants; and i. Precautions in transporting children; 2. Recognizing and reporting child abuse; and 3. Developmentally appropriate practices; (b) Nine (9) hours of cabinet-approved early care and education training within the first year of employment in a child care program, including one and one-half (1 ½) hours of cabinet-approved pediatric abusive head trauma training; and (c) Fifteen (15) hours of cabinet-approved early care and education training completed between July 1 and the following June 30 of each subsequent year of employment in a child care program, including one and one-half (1 ½) hours of cabinet-approved pediatric abusive head trauma training completed once every five (5) years. (17) A staff person's compliance with training requirements of this section shall be verified through the cabinet-designated database maintained pursuant to 922 KAR 2:240.”
415 - CPR/First Aid Required Training (922 KAR 2:120 Section 7)
“922 KAR 2:120. Section 7. First Aid and Medicine. (8) Each center shall ensure that every staff member has received training on first aid and cardiopulmonary resuscitation (CPR).”
335 - Operation instruction/Regulation copy (922 KAR 2:090 Section 8)
“922 KAR 2:090. Section 8. General. (2) Child-care center staff shall be: (a) Instructed by the child-care center’s director regarding requirements for operation; and (b) Provided with a copy of this administrative regulation, 922 KAR 2:120, and 922 KAR 2:280.”
1325 - Daily Activities (922 KAR 2:090 Section 10)
“922 KAR 2:090. Section 10. Director Requirements and Responsibilities. (1) A director shall: (h) Post a schedule of daily activities, to include dates and times of activities to be conducted with the children in each classroom;”
1285 - Earthquake/Tornado/Fire Drills (922 KAR 2:090 Section 9)
“922 KAR 2:090. Section 9. Records. (1) A child-care center shall maintain: (h) A written record of quarterly practiced earthquake drills and tornado drills detailing the date, time, and children who participated in accordance with 922 KAR 2:120, Section 3; (i) A written record of practiced fire drills conducted monthly detailing the date, time, and children who participated in accordance with 922 KAR 2:120, Section 3;”
1270 - Daily Attendance Records (922 KAR 2:090 Section 9)
“922 KAR 2:090. Section 9. Records. (1) A child-care center shall maintain: (c) Daily attendance records documenting the arrival and departure time of each child, including records that are required in accordance with 922 KAR 2:160, Section 14, if a child receives services from the child-care center through the Child Care Assistance Program;”
Reviews
If your child goes or went here, your review helps other parents. We check every review against our review guidelines.
429 Division Street (C), Jeffersonville, IN
Louisville, KY 40228 · Home daycare: the provider shares the address with families
6401 Outer Loop, Louisville, KY
6901 Outer Loop, Louisville, KY
6105 Outer Loop, Louisville, KY
7200 Peppermill Lane, Louisville, KY
7400 Outer Loop, Louisville, KY
7301 Fegenbush Ln #201-1027, Louisville, KY
5915 Outer Loop Drive, Louisville, KY
FAQ
Yes. The Kentucky Cabinet for Health and Family Services lists it as licensed and operating.
The Kentucky Cabinet for Health and Family Services lists the most recent visit on August 18, 2026, with no rules cited. It lists 3 visits in the last 3 years.
Yes. Inspectors cited 7 rules across 1 of 3 visits in the last 3 years. For comparison: 92% of Kentucky daycares had at least one rule cited in the last 3 years; the typical daycare had 11. A cited rule is what an inspector found on the day of a visit. It is not a rating of the daycare today.
31, the licensed capacity on the state record. It is licensed to serve infants, toddlers, preschoolers and school-age children.
Yes. The state record says it accepts child care subsidies.
Its hours are not listed. Call (502) 882-1212 to confirm.
It has not listed its tuition. Call (502) 882-1212 to ask.
(502) 882-1212.
6540 Outerloop Suite #1, Louisville, KY 40228. The nearest other daycare we list is Michelle's Home Childcare, 0.2 miles away.